Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi pacatosii ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce in toata ziua, nenumarate, cu nesocotinta le savarsim. Noi suntem pacatosi, netrebnici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne! Nu trece rugaciunea noastra a pacatosilor, nici ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga milostivirea prin sarguinta cea de toate zilele, daruieste-ne-o Tu ca un indurat mult-Milostiv.
Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne intareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adincul inimilor, cu bucurie sa slavim preasfant numele Tau in veci. Amin.

Anul acesta Dumnezeu a binecuvantat ca ziua de 1 decembrie sa fie duminica.

Cu aceasta ocazie s-au pomenit, in cadrul Sfintei Liturghii, eroii neamului romanesc si s-a savarsit si slujba de Te Deum.

Dupa participarea la Sf. Liturghie credinciosii parohiei s-au bucurat de un program artistic pregatit de catre copiii Scolii parohiale sub indrumarea domnisoarei Mihaela Marin. In continuare s-a intonat Imnul national de catre toti participantii si cantece patriotice.

Multumim Bunului Dumnezeu pentru aceasta zi!

 

14 aprilie 2013 - Hramul si Sfintirea Bisericii Sf. Pahomie de la Gledin din orasul Madrid

 

Cu vrerea Tatălui, prin lucrarea Fiului şi plinirea Sfântului Duh, s-a închiriat pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitate de prelungire, această biserică închinată Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin- Episcopul Romanului, de către Parohia “Sf. Pahomie de la Gledin” din sudul oraşului Madrid, la 22 noiembrie 2012.

Biserica, zidită în anul 1954 de către călugărul franciscan Laureano Maria de Las Muñecas, aparţine Congregaţiei „Misioneras Fraciscanas del Suburbio” , are altarul orientat spre Răsărit, are o suprafaţă de 182 m2, sacristie, baie şi curte. Este situată la 6 km de centrul Madridului, în vecinătatea Spitalului Universitar “12 de Octubre”. În momentul semnării contractului biserica se afla într-o avansată stare de degradare după mai bine de 10 ani de nefolosire. În perioada                   22 noiembrie - 22 decembrie 2012  locaşul de cult a fost renovat în totalitate şi amenajat conform tradiţiei ortodoxe prin jertfa şi  strădania credincioşilor şi  a preotului paroh.

Prima Sfântă Liturghie s-a săvârşit duminică 23 decembrie 2012, iar biserica a fost sfinţită astăzi, 14 aprilie 2013, în Duminica Sfântului Ioan Scărarul, zi de prăznuire a Sfântului Ierarh Pahomie de la Gledin- Episcopul Romanului (ocrotitiorul parohiei noastre), a Sfântului Ierarh Martin Mărturisitorul- Episcopul Romei şi a Sfintei Muceniţe Tomaida, potrivit tradiţiei ortodoxe, prin ungerea cu sfântul Mir şi asezarea de sfinte Moaşte în ea, de către Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei împreună cu Preasfinţitul Părinte Sofian, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.

Doamne, Dumnezeul nostru, care ai voit să ai în locul acesta locaş sfinţit, caută spre robii Tăi, care îţi aduc ale Tale dintru ale Tale, miluieşte-i cu puterea Ta cea mare, dă-le mulţimea bunătăţilor Tale cele cereşti şi pământeşti, ca totdeauna să se preamărească Numele Tău prea Sfânt. Pomeneşte,  Doamne, întru Împărăţia Ta pe ctitorii, binefăcătorii, donatorii şi ostenitorii acestei Sfinte Biserici. Amin!”